lauantai 10. helmikuuta 2018

Liikkuva perhekerho
Olen haaveillut jo pitkään, että voisimme järjestää perheille myös liikuntaan painottuvia perhekerhoja. Tämä ajatus kerkesi muhia mielessäni vuoden päivät ja tässä sitä nyt ollaan, ensimmäinen liikkuva perhekerho takana, joka kokoontuu joka toinen lauantai Tuusulassa seukkarin pihassa.

Monissa perheissä liikutaan kyllä, mutta yleensä erikseen. Lapsilla on omat harrastuksensa, niin myös vanhemmilla. Perheiden yhteinen aika on vähissä. Tämän pohtiminen sai aikaan ajatuksen koko perheen yhdistävästä höntsäilevästä liikkumisesta. Tärkeää on liikkumisen ilo, leikki ja yhdessä tekemisen meininki. Siihen yhdistettynä vielä yhteinen lounas liikkumisen jälkeen ja perheiden on hyvä jatkaa siitä viikonlopun viettoa.

Monissa lasten harrastuksissa on paljon suorituskeskeisyyttä, urheilun, kilpailemisen ja menestyksen mittaamisen makua. Höntsäilevä liikkuminen on vähentynyt, kun harrastetaan jo niin paljon arjessa urheiluseuroissa. Normaaliin arkeen ei mahdu enää lapselle ominaista liikkumista luonnossa ja kavereiden kesken pihapelejä.

Kyselin lapsilta ja vanhemmilta heidän toiveitaan liikkuvan perhekerhon toimintaan ja esille nousi vahvasti perinneleikit, kuten polttopallo, rosvo ja poliisi, kirkkis, 10 tikkua laudalla, erilaiset hippaleikit, piiloset, metsässä kiipeily, kuka pelkää jäämiestä, sulkapallo, temppuradat, olympialaiset, sähly, hiihto, ruutuhyppelyt ja yhteisleikit. Aikuiset toivoivat jumppaa esim. kuntopiirin muodossa ja sitä, että kaikenikäiset lapset huomioidaan. Monet vanhemmat ovat itse lapsuudessaan leikkineet näitä perinneleikkejä ja osaavat jo valmiiksi olla mukana. Kenenkään ei kuitenkaan tarvitse kerhoon tullessaan valmiiksi osata mitään, vaan yhdessä opetellaan, jos joku leikki on vieras.

Ensimmäisessä liikkuvassa perhekerhossa kävijöitä oli yhteensä 65 henkeä. Kokoonnuimme alussa yhteen pieneen liikkuvaan aamuhartauteen, jossa venyteltiin aamu-unet tipotiehen ja siitä oli hyvä lähteä yhdessä liikkeelle. Olimme tehneet kaksi hiihtolatua, toinen pienten hiihtäjien ja toinen isommille lapsille ja aikuisille. Valokuvasuunnistus oli myös hauska yhteinen seikkailu, kun kuvarasteilta löytyi myös jokin pehmoeläin. Samalla tällä keinolla tutustuttiin meidän uuden seurakuntakeskuksen piha-alueeseen. Muita toiminnallisia liikkumisen pisteitä oli sähly, pussihyppely/lapsenkanto, rengasryömimisrata ja tietenkin pulkka/liukurimäki. Kaikki pisteet olivat kovassa käytössä ja iloista liikettä oli paljon. Toivotaan, että seuraavalla kerrallakin piha on täynnä iloisia liikkujia <3  https://www.tuusulanseurakunta.fi/1754-liikkuva-perhekerho

                        Kiitos kollaasikuvista kuuluu kolleegalleni Anita Lindqvistille! Sählyä ja pulkkailua

Iseillä ja äideillä oli paljon tärkeitä tehtäviä <3

Rengaspujottelua, pussijuoksua ja hiihtoa

Perheiden yhteinen lounas

Suunnittelupalaveri kävellen
Iloinen liikkis-tiimi

Liikunta-agentti ja tytär latuja tekemässä perheilleEi kommentteja:

Lähetä kommentti