lauantai 13. tammikuuta 2018

Liikunta-agentit kirkon kasvatuksen päivillä

Mielenkiintoinen työviikko takana taas ja monta kokemusta, kohtaamista ja ajatusta rikkaampana. Edellinen viikonloppu meni liikunta-agenttien workshoppia vähän suunnitellen ja maanantai-ilta varusteita pakkaillessa. Tiistai aamuna oli aikainen lähtö kohti Jyväskylää matkalaukkuineen. Oli mukava reissata oman srk:n nuorisotyöporukan kanssa. Perillä kuitenkin erkaannuttiin, sillä lähdin Paviljonkiin tapaamaan muita liikunta-agentteja ja hankkeen koordinaattoria Jukka Jylhää. Siinä aloiteltiinkin rakentelemaan standiä valmiiksi kävijöitä varten. Jumppapallojen täyttö kävi hikijumpasta ja siinä vierähti tovi, jos toinenkin, mutta hauskuutta ei siitäkään puuttunut. On meillä niin kiva ja inspiroiva agentti-porukka. Standillä pyöri heti porukkaa ja oli ilo huomata ihmisten kiinnostus hanketta kohtaan. Oman srk:ni pastoritkin kävivät heti testailemassa jumppapalloja. Agentti Emilia kehitti liikkuvan seurakunnan väritarroista "Speden spelin" meille, jossa piti näpytellä oikeat väripallot standillä. Liikkuvan seurakunnan Mikko Mäkelä testasi heti pelin. Vähän huumoria mausteeksi, sillä oli meillä ihan tärkeä kartoituskyselykin kävijöille ipadeilla, joissa vastailtiin oman seurakunnan liikuntakyselyyn. Tosi iloisia ihmisiä oli liikkeellä päivillä.
  


Jyväskylän Paviljonki 9.-11.1.2018


Keskiviikko-aamu alkoi mukavasti terveellisellä hotelliaamiaisella ja siitä suoraan Paviljonkiin kanaviin pitämään taukojumppaa. On hyvä välillä nousta luennolla tuoleista ja oikaista ruotoa. Kun veri alkaa kiertämään, myös aivot pysyvät vireämpinä koko luennon ajan. Sokos hotel Alexandrassa aamiaisella


Taukojumppien välissä oli taas standipäivystystä ja lähdin kolleegani, agentti Heikki Lehden ja Jiri Santaharjun (Liikkuva Tampere) kanssa pistämään jo perinteeksi muodostuneet säbäpelit pystyyn lähellä sijaitsevalle liikuntahallille. Sieltä olikin kiire suihkun kautta valmistautumaan omaan workshoppiin kokoustila Elsiin.

Kuokkalan Graniitin liikuntahalliLiikuntaa lapsen ja nuoren arkeen - workshop keräsi iloksemme kokoustilan täyteen liikunnasta kiinnostuneita kävijöitä. Jokainen agentti esitteli oman hiippakuntansa tuoreimmat löydökset ja ideoimme yhdessä työskentelyssä, miten seurakunnissa voisi lisätä liikunnallista toimintaa ja muuttaa istuvan työkulttuurin liikkuvammaksi.


Kokoustila Elsin antia 10.1.2018

Liikuntaa lapsen ja nuoren arkeen - workshop


Keskiviikkopäivän kruunasi teatteriesitys Kaikki äitini, kaikki tyttäreni. Hulvattoman hauskaa tulkintaa äitien ja tyttärien välisistä suhteista. 
Rooleissa todella lahjakkaat Miitta Sorvali, Sanna Stellan ja Pirjo Heikkilä. Kaiken työrupeaman jälkeen oli mainiota relata ja heittää aivot narikkaan hetkeksi. Teatteria: Kaikki äitini, kaikki tyttäreniTorstaina oli kasvatuksen päivien päätöspäivä ja aamun viimeinen luento, jota kerkesin rauhassa kuuntelemaan. Tubettava eksegetiikan tohtorikoulutettava, Ville Mäkipelto Helsingin yliopistolta puhui rauhasta yhdessä Helena Paalanteen kanssa (lehtori Diak, pappi, psykoterapeutti). Otetaan iisisti, oli kehoitus meille kaikille. #rauha on ollut tämän vuoden kirkon kasvatuksen päivien teema.

Kotimatkalle meidät siivitti vielä Jazz-messu, joka olikin kivan raikas ja iloinen kokemus svengaavan kuoron johdolla.Luento: Mistä muodostuu sinun rauhasi? Ville Mäkipelto


Mikähän teema on ensi vuonna 2019?

Paviljonki ja Sokos hotel Alexandra                     

Emilia Pulkkinen ja Satu Rathgeber


Anna Kärri ja Emilia Pulkkinen


Nähdään taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti