perjantai 29. joulukuuta 2017

Nämä harrastukset ja herkut jatkoon tulevalle vuodelle

Näin vuodenvaihteen kynnyksellä sitä miettii, mitä sellaista hyvää ja energisoivaa oli tässä vuodessa, jota haluan jatkaa tulevana vuotena myös?

Tässä muutamia liikunnallisia juttuja ja vähän Superfoodejakin...

Lenkkipoluilta olen saanut aina uutta virtaa ja ajatukset ovat selkiytyneet. Lenkille on helppo lähteä milloin vain, eikä se maksa mitään. Kaikista parhaimmat lenkit ovat olleet metsäpoluilla, joissa ei yleensä edes huomaa matkojen pituuksia, kun maasto on vaihtelevaa. Ja tiedetäänhän nykyään paljon metsän hyvää tekevistä vaikutuksista. 

Porrastreenit Keinukalliossa on myös mun suosikkijuttu, sillä yleensä lapsetkin haluavat lähteä sinne liikkumaan ja touhuamaan, varsinkin kun syksyllä siellä oli scooteille pump-track, joka toivottavasti taas löytyy sieltä keväällä. Lapset viihtyvät siellä myös kiipeilykuutiossa ja parkouraavat portaissa ja telineissä, jos muita liikkujia ei ole paljon. 
Jos nyt olisi lunta, niin siellä olisi hyvät hiihtoladut ja pulkkamäki. Jää nähtäväksi, päästäänkö sinne tänä talvena hiihtelemään ja pulkkailemaan lainkaan?

Oma lukunsa on sitten se suppaaminen, josta tulette vielä kuulemaan, eli se on NIIN jatkossa. Edelleen odotan täydellistä hetkeä sille arctiselle suppausretkelle. Vesisateessa ei ole kiva lähteä järvelle näin talvella.

Kotigymi on myös ihan superhyvä! Kyllä, vaikka kuntosalilla olen työskennellyt aikanaan ja siellä paljon ennen treenannut, niin mikään ei voita omaa treenihetkeä esim. omalla terassilla/takapihalla tai olkkarissa musanapit korvilla. Kun on hyvät välineet, niin niillä pääsee pitkälle. Nykyään sitä arvostaa raitista ulkoilmaakin niin paljon, että treenaa viimeiseen asti ulkosalla. Tosin nyt nämä kelit ovat olleet niin surkeat, että oli pakko lähteä kuntosalille asti hakemaan uutta intoa treeniin. Ja ihan kiva raikas, melko uusi sali löytyikin ihan läheltä kotia. 

Fitness24seven
Tämän syksyn uusi harrastukseni on fudis Tups Ladyissa. Olen pelannut lapsena viimeksi joukkueessa, joten taidot ovat vähän hakusessa, mutta pelaamisen ja oppimisen ilo on pääasia. Ja tietysti kunto kasvaa siinä sivussa huomaamatta. Ainakin osaan juosta pallon perässä. On ollut ilo huomata, miten hyvin joukkueessa tsempataan uusia pelaajia, joten tämäkin jatkoon!

Syksyn 2017 harrastuksia

Ja sitten on ne superfoodit, joista olen ollut kiinnostunut jo vuosikausia. 
Hyvän ravinnon avulla on tullut vältettyä varmaankin flunssa jos toinenkin. Lasten ja perheiden kanssa työskentelevänä sitä altistuu jatkuvasti uusille pöpöille ja omat koululaisetkin kantavat hyvin kortensa kekoon. 
Haluan opettaa lapsilleni, että vitamiinit ja tärkeät ravintoaineet saadaan ravinnosta, ei purkista. Pikkuhiljaa vuosien varrella olen totuttanut lapsiamme maistelemaan rohkeasti vähän eksoottisempiakin juttuja. Meillä suurkulutetaan avokadoja, cashew-pähkinöitä, mustikoita, taateleita ja granaattiomenoita näin talvikautena. Tietysti suositaan kotimaista, satokauden mukaan. Teen joka aamu smoothien, johon lisään myös viher-ja marjajauhetta. Kaikilla lapsilla on erilaisia makumieltymyksiä, joten joudun välillä tekemään pari eri versiota, jotta vitamiinit tekevät kauppansa. Uskon, että hyvät perusravintotottumukset ja satunnaiset herkkupäivät ovat hyvä kokonaisuus. Eli täälläkin perheessä herkutellaan välillä hamppareilla, pizzalla ja karkeilla ;) Allekirjoittanut ei tosin syö koskaan karkkia, vaan suklaa on mun ainoa oikea herkku ja onneksi sitäkin saa terveellisempänä tummana versiona sekä raakasuklaana.


Terveyttä ja hyvinvointia kaikille tulevaan vuoteen 2018! <3 

 
Viher-ja marjajauheet
Tämän hetken lempparit
Joulunajan superfoodit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti