sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Mikä ihmeen liikunta-agentti?


Aloittelen blogia tässä mielenkiintoisista työ-ja vapaa-ajan kuvioistani...
Työskentelen seurakunnan varhaiskasvatus-ja perhetyössä ja olen Espoon ja Helsingin hiippakuntien (ev.lut-kirkon) liikunta-agentti.
Liikunta ja hyvinvointi on ollut aina lähellä sydäntäni ja olen aiemmin työskennellyt myös liikunnan parissa. Kun keväällä 2017 haettiin joka hiippakuntaan omaa liikunta-agenttia kasvatusalan ammattilaisista, ajattelin, että tuo homma on mun. Liikunta-agentteja haki Nuori kirkko ry opetus-ja kulttuuriministeriön tukemaan Liikuntaa lapsen ja nuoren arkeen- hankkeeseen. Tämä hanke toteutuu yhdessä Liikkuvan seurakunnan kanssa. Tässä hankkeessa tavoitteena on kartoittaa kaikkien seurakuntien tarjoamat liikunnalliset toiminnat, tutkia onko toiminta systemaattista ja kasvatuksellista ja kehittää liikunnallisia toimintamalleja ja työkaluja kirkon kasvatustyöhön.

Käytännössä suhaan akselilla Espoo ja Helsinki, hiippakuntien seurakunnissa tekemässä kartoitustyötä. Teen aamupäivät töitä omissa vetämissäni ryhmissä ja muutamana päivänä viikosta iltapäivisin on aikaa käydä agenttikierroksilla tapaamassa kasvatuksen ammattilaisia seurakunnissa.
Ihan mieletöntä! Musta on ihanaa tavata uusia ihmisiä ja nähdä, miten muissa seurakunnissa tehdään tätä ihan huipputärkeää työtä.

Agentin työ on ihan oikeasti salapoliisimaista selvitystyötä. Aloittelen kartoituksen tutkimalla seurakuntien nettisivuja, mitä liikunnallista tarjontaa heillä jo on. Sitten selvitän, ketkä ihmiset siellä työskentelevät kasvatuksen parissa. Sen jälkeen lähetän heille s-postia hankkeesta ja esittelyn itsestäni ja sovin tapaamisen kartoitukselle kasvatuksen tiimin kanssa.
Paikan päällä haastattelen heitä ja mietimme yhdessä, miten liikuntaa voisi lisätä heidän seurakunnassaan. Käyn katsomassa myös heidän toimintaansa ja otan kuvia some-päivityksiä varten.
Myöhemmin vielä kirjaan muistiinpanoni tietokantaan ja teen ne some-päivitykset!

Suomessa on yhteensä yhdeksän liikunta-agenttia ja kun kaikki seurakunnat on käyty läpi, maaliskuun 2018 loppuun mennessä, alkaa uusien toimintamallien ja työkalujen kehittämistyö.
Kehittämistyön tuloksia tullaan pilotoimaan seurakunnissa ja agentit tulevat markkinoimaan uusia toimintamalleja omissa hiippakunnissaan. Mielenkiintoista!
Voit seurata agenttien työtä seuraavissa somekanavissa 😉

https://fi-fi.facebook.com/Liikkuvaseurakunta/
https://www.instagram.com/liikkuvaseurakunta/
https://twitter.com/liikkuvaseurak

 Lisää postauksia tulossa ...😇


Muutamia kuvia syksyltä 2017


Haaveilua agentin työstä

Seurakuntien välisessä säbäturnauksessa

 
Agenttikeikalla Hyvinkäällä


 
 Agenttikeikalla Klaukkalassa
 Agenttikeikalla Vehkojalla
 Agenttikeikalla Järvenpäässä
 Agenttikeikalla Paavalissa Agenttiprofiili


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti